Project Detail

” Our recent projects showcase our commitment to innovation, quality, and delivering exceptional results for our clients “

Built-up area

16,800sqft

Location

Hennur, Bangalore

Brick House

Brick house is an opulent PG hostel with a brick house elevation is both innovative and sophisticated, aiming to redefine communal living with a focus on luxury, creativity, and modern design. Here’s an in-depth exploration of your design approach:

Luxury and Innovation Fusion : Your concept revolves around the fusion of luxury and innovation, reinventing the classic PG hostel. This blend aims to provide discriminating inhabitants with a refined environment that embraces both opulence and forward-thinking design.

Brick as a Timeless Element : The use of brick as a key component in the modern elevation speaks to the timeless properties of this material. It not only conveys richness but also forms the basis for a unique visual experience that intertwines futuristic features with classic elements.

Refined Elegance and Community Focus : The emphasis on refined elegance and community involvement sets the tone for a unique way of life. The design prioritises communal spaces, including common lounges, recreational areas, and collaborative workstations, enhancing social experiences for the guests.

Precision in Space Organization : The design process focuses on precision in organising shared and private spaces to maximise both. Private apartments are crafted to be luxurious and comfortable, while common areas are strategically arranged to promote social contact, community building, and overall well-being.

Strategic Placement of Bricks : The strategic placement of bricks draws attention to architectural details, highlighting the blend of luxury and creativity in the design. This approach creates a visually appealing structure that stands out and conveys a sense of opulence.

Eco-Friendly and Futuristic Design : The incorporation of sustainable technologies enhances the eco-friendly and futuristic design. This commitment aligns with modern trends in architecture and ensures a responsible approach to environmental considerations.

Elegance and Innovation Fusion : Residents experience a fusion of elegance and innovation in both private rooms and communal spaces. This approach ensures a dynamic and satisfying living environment that caters to the diverse needs and preferences of the users.

User-Centric Design : The design prioritises the demands and preferences of the users, guaranteeing a living environment that fosters well-being and a sense of community. This user-centric approach contributes to a dynamic and satisfying living experience for all residents.

Conclusion : Unmatched Living Experience of brick house design redefines richness in both private living spaces and communal areas, offering an unmatched living experience. The blend of elegance and innovation not only meets the refined preferences of the locals but also fosters a sense of well-being and community, setting your PG hostel apart in terms of both luxury and thoughtful design.

Photo Gallery

Concept

Luxury and Innovation Fusion

Your concept revolves around the fusion of luxury and innovation, reinventing the classic PG hostel. This blend aims to provide discriminating inhabitants with a refined environment that embraces both opulence and forward-thinking design.

Brick as a Timeless Element

The use of brick as a key component in the modern elevation speaks to the timeless properties of this material. It not only conveys richness but also forms the basis for a unique visual experience that intertwines futuristic features with classic elements.

Refined Elegance and Community Focus

The emphasis on refined elegance and community involvement sets the tone for a unique way of life. The design prioritises communal spaces, including common lounges, recreational areas, and collaborative workstations, enhancing social experiences for the guests.

Design Process

Precision in Space Organization

The design process focuses on precision in organising shared and private spaces to maximise both. Private apartments are crafted to be luxurious and comfortable, while common areas are strategically arranged to promote social contact, community building, and overall well-being.

Strategic Placement of Bricks

The strategic placement of bricks draws attention to architectural details, highlighting the blend of luxury and creativity in the design. This approach creates a visually appealing structure that stands out and conveys a sense of opulence.

Eco-Friendly and Futuristic Design

The incorporation of sustainable technologies enhances the eco-friendly and futuristic design. This commitment aligns with modern trends in architecture and ensures a responsible approach to environmental considerations.

Living Experience

Elegance and Innovation Fusion

Residents experience a fusion of elegance and innovation in both private rooms and communal spaces. This approach ensures a dynamic and satisfying living environment that caters to the diverse needs and preferences of the users.

User-Centric Design

The design prioritises the demands and preferences of the users, guaranteeing a living environment that fosters well-being and a sense of community. This user-centric approach contributes to a dynamic and satisfying living experience for all residents.

Conclusion

Unmatched Living Experience of brick house design redefines richness in both private living spaces and communal areas, offering an unmatched living experience. The blend of elegance and innovation not only meets the refined preferences of the locals but also fosters a sense of well-being and community, setting your PG hostel apart in terms of both luxury and thoughtful design.

Meena’s Residence Interiors

Built-up area

2350 Sqft

Location

Kalyan Nagar

The concept of the minimalist house you envision is both practical and serene, focusing on fundamental living and offering occupants a respite from the complexities of modern life. The following elements highlight the key aspects of your design approach:

1. Tranquil and Clean-Lined Design

The primary goal is to create a tranquil and clean-lined space that serves as a refuge from the complexities of modern life. This suggests a design ethos that prioritises simplicity, clarity, and a sense of calmness.

2. Space Utilisation in a Small Footprint

Emphasising adaptability in a small footprint, your design aims to maximise space utilisation while maintaining a minimalist aesthetic. This requires thoughtful layout planning to support regular family activities within the confines of limited space.

3. Minimalist Aesthetic

The concept of minimalism is characterised by crisp lines, muted colours, and the interplay of light and shadow. Natural light, open spaces, and a restrained colour scheme contribute to a serene and minimalist atmosphere.

4. Natural Materials and Neutral Hues

The style incorporates natural materials, neutral hues, and minimal furniture. Negative space is used strategically to encourage visual simplicity, adhering to the principle of “less is more.”

5. Functional Design with Comfort

The design process focuses on well-chosen furniture that ensures functional design without sacrificing comfort. Each component contributes to visual balance and fulfils a specific function, reflecting the practical elegance of minimalism.

6. Matte Finishes and Light-Toned Woods

The minimalist look is enhanced by the use of matte finishes, concrete, and light-toned woods. These elements contribute to the overall aesthetic while maintaining a sense of simplicity.

7. Smart Home Technology Integration

The design incorporates smart home technology seamlessly for efficiency and contemporary living. This technical integration aligns with the modern lifestyle while maintaining the minimalist philosophy.

8. Character through Limited Décor

Minimal décor pieces and well-chosen artwork provide character without upsetting the balance. This suggests a careful curation of elements to enhance the overall look without compromising the minimalist essence.

9. Timeless Beauty and Peaceful Retreat

The design process aims to create a home that radiates timeless beauty and serves as a peaceful retreat. Clean lines, purposeful design, and a limited colour palette contribute to an environment that exudes simplicity and tranquillity.

Photo Gallery

Multi use development

Built-up area

4,800 sqft

Location

Akshay Nagar, Bangalore

The description of the multi-use development luxurious building elevation showcases a seamless blend of architectural brilliance and user-centric design, promising residents an unparalleled living experience within a commercial space.

Central to the design is a magnificent inclined facade arch that stretches across two floors, serving not only as a visual marvel but as a powerful architectural statement. This arch cleverly integrates designated car parking spaces on the ground and first floors, optimising space and ensuring residents’ convenience with easy access to their vehicles.

As one ascends beyond the parking levels, the residential area unfolds as a sanctuary of opulence and comfort. Each living space features expansive balconies that extend outward, offering residents private retreats to unwind and enjoy panoramic views of the surroundings. The meticulous application of brick cladding to the exterior adds warmth and texture, evoking a timeless charm that resonates with residents.

Luxury permeates every aspect of the building’s design, from sleek panels to intricate lighting fixtures. The emphasis on attention to detail is highlighted, ensuring that residents feel pampered and valued in their urban oasis.

In essence, the G+5 luxurious building elevation goes beyond being just a structure; it stands as a testament to innovation and comfort, redefining urban living standards. From its awe-inspiring architecture to its unwavering focus on resident satisfaction, this building is described as a beacon of modern luxury, promising an extraordinary lifestyle for those fortunate enough to call it home.

Parthiban's Residence

Prakash's Youth Hostel

Built-up area

18,800 sqft

Location

Hennur, Bangalore

The exterior design of the PG hostel building is described as embodying timeless elegance and sophistication, skillfully combining minimalism with classic architectural elements. The facade is dominated by a neutral colour palette, featuring soft tones of white and cream that create a serene backdrop. Earthy accents are incorporated to add warmth and depth to the overall ambiance.

The design incorporates windows on each floor, boasting clean lines, symmetrical proportions, and classic elements subtly integrated to exude sophistication. The use of a neutral colour palette and premium materials like smooth stucco enhances the building’s luxurious yet understated appearance. Classic-style entry gates and a basement entrance serve as striking focal points, contributing to the building’s overall aesthetic appeal.

Beyond aesthetics, the design prioritises user experience by strategically positioning windows to flood each level with natural light and offer picturesque views. Elegant frames and welcoming entrance gates further enhance the building’s allure, creating an inviting ambiance for both residents and visitors.

The sleek roofline is mentioned as complementing the minimalist aesthetic, with flat or gently sloping roofs accentuating the horizontal planes of the structure. In essence, the exterior design is not only characterised by architectural finesse but also aims to foster a sense of comfort and belonging, making the PG hostel building a distinguished landmark in its urban setting. The description highlights a thoughtful integration of design elements that contribute to both the visual appeal and functionality of the building.

Gopi's Residence

The description of Gopi’s residence paints a vivid picture of a three-story modern minimalist house that seamlessly blends distinctive design elements with simplicity and elegance.

The ground floor introduces a unique and eye-catching feature – the inclined arch, serving as an architectural focal point for the entrance. This design choice sets the contemporary tone for the entire house, establishing a clear and stylish aesthetic.

Moving up to the first floor, a small balcony with a border design adds a subtle yet stylish touch to the façade. This outdoor space serves as an extension of the living area, providing a cosy spot for relaxation while contributing to the overall visual appeal of the house.

On the second floor, another balcony with a wooden border introduces warmth and texture to the exterior. The accompanying window not only allows for natural light to illuminate the interior but also ensures privacy.

The third floor takes the design to another level with a balcony garden featuring a pergola. This green oasis amidst the urban landscape not only enhances the visual appeal but also establishes a connection to the outdoors. The window on this floor not only balances the design but also facilitates ventilation and scenic views.

The overall elevation of the three-story modern minimalist house is described as a harmonious combination of clean lines, geometric shapes, and natural materials. This results in a striking architectural composition that not only reflects contemporary design principles but also incorporates functional elements for comfortable living.

The detailed description captures the thoughtful integration of various design elements, showcasing a residence that is not only aesthetically pleasing but also functional and inviting.

Built-up area

4,500 sqft

Location

Basaveshwara Nagar, Bangalore

The interior of Gopi’s house is described as a harmonious blend of functionality, elegance, and style, creating a welcoming and aesthetically pleasing environment across its different spaces.

The foyer is designed with simplicity and professionalism, featuring a small storage area with seating and a tastefully placed god statue. This sets a welcoming atmosphere from the moment guests enter.

In the kitchen, a dual-colour tone cabinetry and patterned wall tiles add visual interest, while the sleek black countertop contributes sophistication. Practical elements like the tall unit with concealed storage balance form and function, making it ideal for both stylish cooking and entertaining.

The dining room combines functionality and elegance with a stylish crockery unit and discreetly placed restroom. The French window allows natural light to flood the space, enhancing the overall dining experience.

The modern bedroom is designed for space maximisation with sliding door wardrobes and cosy furnishings, creating a tranquil retreat for relaxation. The attached toilet and dressing room add convenience and privacy to the personal sanctuary.

Adjacent to the drawing room, the balcony provides panoramic views and ample natural light, creating a serene atmosphere for gatherings and relaxation.

A multi-functional space within the house seamlessly combines a gym room, bar counter, balcony garden, cosy bedroom, and open terrace, catering to various needs and making it a versatile addition to any home.

The overall description emphasises the house’s perfect balance of form and function, promoting tranquillity, comfort, and harmony throughout its well-designed spaces. The attention to detail in each area contributes to an overall atmosphere of sophistication and practicality.

Photo Gallery

Shiva Reddy's Village House